Interkommunalt arkiv for Buskerud, Vestfold og Telemark IKS

En kilde til kunnskap

 • IKA-film

  Til IKA Kongsbergs 25 års jubileum i februar 2017, fikk vi laget informasjonsfilmen «Spor det er verdt å ta vare på». Målet var å synliggjøre verdien av det å være eier av IKA Kongsberg.

  Les mer her
 • Lesesal

  Vi har felles lesesal med Statsarkivet i Kongsberg som holder til i vårt nabobygg, Frogs vei 44. Her kan man benytte seg av både statlige og kommunale kilder på samme sted.

  Les mer her
 • Archon

  Arkivbygget Archon er et resultat av samarbeid mellom våre eiere fra kommuner og fylkeskommuner i Buskerud, Vestfold og Telemark.

  Les mer her
 • Aktuelt

 • 11. september 2018

  Stengt lesesal 22.-23. november

  Vår felles lesesal med Statsarkivet er dessverre stengt  22. - 23. oktober.

 • 10. september 2018

  Slekts- og lokalhistorieverksted på Statsarkivets lesesal

  Tirsdag 11. september fra 14:00 til 18:00 arrangerer Statsarkivet på Kongsberg slekts- og lokalhistorieverksted i samarbeid med Slekt og Data Kongsberg, og IKA Kongsberg. 

  Dette er et tilbud for alle som er interessert i slekts- og lokalhistorie. Det er både for nybegynnere og mer erfarne, og for alle som ønsker hjelp og veiledning til å lete i kildene. Statsarkivet henter frem arkivmateriale frem til kl. 15.30 denne dagen, og IKA henter frem til kl. 15.

  Velkommen til et hyggelig og sosialt arrangement!

 • 24. august 2018

  Vil du ha protokollen hjem i stua?

  IKA Kongsberg tilbyr nå som prøveprosjekt digitalisering av hele protokoller mot betaling. Tilbudspris ut 2018: 400 kr pr. times arbeid eks. mva. Oppdrag må avtales konkret i hvert tilfelle. Protokollen blir også publisert for allmennheten.

  Ved interesse ta kontakt på: innsyn@ikakongsberg.no

 • 17. august 2018

  Invitasjon til arkivlederseminar 24.-25. oktober

  I år avholdes seminaret 24.-25. oktober. Det faglige programmet finner sted i IKA Kongsbergs lokaler (Archon), mens overnatting blir på Quality Hotel Grand i Kongsberg sentrum.

  Vi ønsker alle hjertelig velkommen til to interessante og lærerike dager på Kongsberg.

  Spørsmål om arrangementet kan rettes til Ina Halle-Knutzen, mens påmelding sendes til postmottak@ikakongsberg.no innen 20. september.

  Les mer
 • 09. august 2018

  Vi har ansatt økonomisjef

  For å styrke den økonomiske kompetansen i selskapet og for å lede den strategiske økonomistyringen har vi ansatt Morten Espe som vår nye økonomisjef.

  Morten vil også ha ansvaret for økonomi- og avtaleoppfølging, i dette også regnskap- og lønn som i dag leveres av Horten kommune.

  Vi ønsker Morten velkommen til oss!

 • Les eldre saker i vårt nyhetsarkiv