Interkommunalt arkiv for Buskerud, Vestfold og Telemark IKS

En kilde til kunnskap

 • IKA-film

  Til IKA Kongsbergs 25 års jubileum i februar 2017, fikk vi laget informasjonsfilmen «Spor det er verdt å ta vare på». Målet var å synliggjøre verdien av det å være eier av IKA Kongsberg.

  Les mer her
 • Lesesal

  Vi har felles lesesal med Statsarkivet i Kongsberg som holder til i vårt nabobygg, Frogs vei 44. Her kan man benytte seg av både statlige og kommunale kilder på samme sted.

  Les mer her
 • Archon

  Arkivbygget Archon er et resultat av samarbeid mellom våre eiere fra kommuner og fylkeskommuner i Buskerud, Vestfold og Telemark.

  Les mer her
 • Aktuelt

 • 11. juli 2018

  Redusert tjenestetilbud i uke 29

  Grunnet ferieavvikling i uke 29 (16.-20. juli) vil kun hastesaker bli betjent. Skal du på lesesalen denne uken er det ekstra viktig at materialet er bestilt to - tre dager i forveien. Vi benytter anledningen til å ønske alle en riktig god sommer!

 • 05. juli 2018

  Sommervikarer på IKA Kongsberg

  I sommer har til sammen 15 sommervikarer sørget for å pynte skikkelig på aldersgjennomsnittet hos IKA Kongsberg. To av dem bidrar til at digitaliseringsarbeidet holdes i gang mens faste ansatte har ferie, mens de 13 andre er ansatt primært for å flytte papirarkiver først fra Archon 1 til Archon 2, og deretter internt i Archon 1. Denne superflinke gjengen har til nå flyttet 4350 hyllemeter arkiv, og i tillegg flettet inn arkivdeler, passet på at det ble holdt av riktig antall hyllemeter til arkiver som eierne har meldt inn via kartleggingen, og pakket om masse arkiv som trengte litt omsorg før flytting.  Arbeidet har så langt gått bedre enn vi hadde turt håpe på, og vi regner med at de siste 9000 meterne med arkiv kommer til å gå minst like bra. Hurra for ungdommen!

  Les mer
 • 12. juni 2018

  Stipend fra Arkivforbundet

  IKA Kongsberg ved Anette M. Espelid og Henriette S. Øygarden søkte Arkivforbundet om støtte til hospiteringsopphold ved Byarkivet i Köln for å lære om brann, mugg og fukt i tilknytning til arkivmateriale. De er svært glade for å ha mottatt 17.500,- i støtte til prosjektet.

  Les mer
 • 09. mai 2018

  Presentasjoner fra 4. mai 2018

  Det var godt oppmøte til årets ordinære representantskapsmøte 4. mai 2018. Her finner dere presentasjoner som ble benyttet på representantskapsmøtet og under åpningen av Archon 2.

   

  Les mer
 • 03. mai 2018

  Program for åpningen av Archon 2

  Fredag 4. mai skal vi markere åpningen av Archon 2. Her finner du program for dagen.

  Les mer
 • Les eldre saker i vårt nyhetsarkiv