Interkommunalt arkiv for Buskerud, Vestfold og Telemark IKS

En kilde til kunnskap

 • Lesesal

  Vi har felles lesesal med Statsarkivet i Kongsberg som holder til i vårt nabobygg, Frogs vei 44. Her kan man benytte seg av både statlige og kommunale kilder på samme sted.

  Les mer her
 • Archon

  Arkivbygget Archon er et resultat av samarbeid mellom våre eiere fra kommuner og fylkeskommuner i Buskerud, Vestfold og Telemark.

  Les mer her
 • Formidling

  IKA Kongsberg har en visjon om å være en kilde til kunnskap og har et mål om å nå ut til alle brukergrupper. Vi ønsker å skape interesse for arkivets unike kildemateriale og å være relevante for dagens mennesker.

  Les mer her
 • Aktuelt

 • 10. januar 2017

  Utlysning av tre nye stillinger

  IKA Kongsberg er en arkivinstitusjon i sterk vekst, med 18 fast ansatte. Vi er våre eieres arkivfaglige kompetanseinstitusjon, og tilbyr tjenester innenfor alle deler av arkivfaget. Dette innebærer alt fra rådgiving i arkivdanningsfasen til bevaring og forvaltning av historiske arkiver. For å møte etterspørselen fra våre eiere søker vi etter tre nye kolleger.

  Les mer
 • 09. januar 2017

  Lesesalen er stengt 2. februar

  På grunn av et internt arrangement vil lesesalen være stengt 2. februar. Vi beklager eventuelle ulemper det måtte medføre.

 • 05. januar 2017

  Brann ved Mandheimen statlige asylmottak

  På årets siste dag var det en alvorlig brann med store brannskader på Mandheimen statlige asylmottak på Rjukan. De oppstod heldigvis ingen personskader under brannen på den verneverdige bygningen. Kommunen bruker en kjeller i sidebygningen ved mottaket til sitt bortsettingsarkiv, så bekymringen for hvordan det har gått med disse arkivene har vært stor.

  Les mer
 • 03. januar 2017

  Endring av åpningstider på lesesalen

  Vi minner om at lesesalen vår har endret åpningstider. Lesesalen er nå åpen mandag, tirsdag og torsdag 9-15 og onsdag 9-19.

  I utgangspunktet skal eierkommunenes administrative arkiver eldre enn 25-30 år deponeres hos oss.  Her er en oversikt over vår registrerte arkivbeholdning. I en periode fremover vil vi ha et etterslep på registrering av deponerte arkiv. Dersom du vil bruke kommunalt arkivmateriale fra kan dette med fordel bestilles på forhånd via vår e-postadresse: innsyn@ikakongsberg.no. Da har vi mulighet til å legge materialet klart på forhånd.

 • 02. januar 2017

  Etablering av nye Sandefjord kommune

  I dag går startskuddet for regjeringens kommunereform, og en helt ny kommune bestående av de tre tidligere kommunene Stokke, Andebu og Sandefjord etableres.

  Den nye Sandefjord kommune blir IKA Kongsbergs største eier, med over 61 000 innbyggere.

  IKA Kongsberg gratulerer den nye kommunen, og takker samtidig for et interessant og lærerikt samarbeid i forbindelse med de arkivrelaterte oppgavene knyttet til sammenslåingen.

 • Les eldre saker i vårt nyhetsarkiv