Interkommunalt arkiv for Buskerud, Vestfold og Telemark IKS

En kilde til kunnskap

 • IKA-film

  Til IKA Kongsbergs 25 års jubileum i februar 2017, fikk vi laget informasjonsfilmen «Spor det er verdt å ta vare på». Målet var å synliggjøre verdien av det å være eier av IKA Kongsberg.

  Les mer her
 • Lesesal

  Vi har felles lesesal med Statsarkivet i Kongsberg som holder til i vårt nabobygg, Frogs vei 44. Her kan man benytte seg av både statlige og kommunale kilder på samme sted.

  Les mer her
 • Archon

  Arkivbygget Archon er et resultat av samarbeid mellom våre eiere fra kommuner og fylkeskommuner i Buskerud, Vestfold og Telemark.

  Les mer her
 • Aktuelt

 • 16. november 2017

  Stillingsutlysning - Renholdsoperatører

  Vi ønsker å bruke en prøveperiode på to år for å finne svar på om vi skal ansette egne renholdere på fast basis. Derfor søker vi to renholdsoperatører i 100 % stilling – som toårige prosjektstillinger med mulighet for fast ansettelse. Stillingene er i hovedsak knyttet til renhold, men de er også tillagt andre driftsoppgaver.

  Les mer
 • 16. november 2017

  Vi gratulerer Anne Marie Eliassen fra Bamble med nominasjon som årets kommuneprofil

  Vi gratulerer Anne Marie Eliassen fra Bamble kommune med nominasjonen til årets kommuneprofil! Anne Marie er nominert til prisen for sitt arbeid som prosjektleder for det felles saks- og arkivsystemet i Grenlandskommunene Bamble, Drangedal, Kragerø, Porsgrunn, Siljan og Skien.

  Les mer
 • 13. november 2017

  Redusert åpningstid på lesesalen i uke 47

  Grunnet et internt arrangement  er lesesalen stengt:

  Onsdag 22.11
  Torsdag 23.11

  Vi beklager eventuelle ulemper det måtte medføre.

 • 31. oktober 2017

  Presentasjoner fra årets arkivlederseminar

  Til årets arkivlederseminar hadde vi satt sammen et faglig program som strakte seg fra de helt konkrete og håndgriplige problemstillinger til det mer diffuse og teoretiske. Her finner du presentasjonene fra seminaret.

  Les mer
 • 31. oktober 2017

  Arbeidsmøte om Noark

  Arkivverket arrangerte arbeidsmøte med Bergen kommune, IKA Kongsberg, Trondheim kommune, Oslo kommune og KS om Noark.

  På oppdrag fra våre eierkommuner har IKA Kongsberg undersøkt overføring av arkivverdig materiale mellom fagsystem og Noark 5-kjerner. De foreløpige funnene tyder på at det er en del utfordringer med slike integrasjoner. I samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har IKA Kongsberg tidligere dokumentert hvordan uttrekk fra samme Noark 4-database, men med ulike verktøy, gir ulikt resultat.

  Les mer
 • Les eldre saker i vårt nyhetsarkiv