Interkommunalt arkiv for Buskerud, Vestfold og Telemark IKS

En kilde til kunnskap

 • IKA-film

  Til IKA Kongsbergs 25 års jubileum i februar 2017, fikk vi laget informasjonsfilmen «Spor det er verdt å ta vare på». Målet var å synliggjøre verdien av det å være eier av IKA Kongsberg.

  Les mer her
 • Lesesal

  Vi har felles lesesal med Statsarkivet i Kongsberg som holder til i vårt nabobygg, Frogs vei 44. Her kan man benytte seg av både statlige og kommunale kilder på samme sted.

  Les mer her
 • Archon

  Arkivbygget Archon er et resultat av samarbeid mellom våre eiere fra kommuner og fylkeskommuner i Buskerud, Vestfold og Telemark.

  Les mer her
 • Aktuelt

 • 21. februar 2017

  Innkalling til representantskapsmøtet 27. april 2017

  Representantskapet innkalles til ordinært møte 27. april 2017 kl. 12.00 – 15.00. Møtet er i Archon, Frogs vei 48, Kongsberg.

  Les mer
 • 15. februar 2017

  Pilotprosjekt for digitalisering er i gang

  Vi har nå fått kjøpt inn alt av utstyr og programvare til å starte produksjon i digitaliseringsavdelingen vår. Martin og Elisabeth er i gang med et pilotprosjekt for å digitalisere Sandefjord kommunes byggesaksarkiv. I første omgang har de tatt inn 7,5 hyllemeter med arkiv for å teste utstyr, programvare og finne rutiner på arbeidsflyt.

  Les mer
 • 13. februar 2017

  Spor det er verdt å ta vare på

  Til IKA Kongsbergs 25 års jubileum i februar 2017, fikk vi laget en informasjonsfilm der målet var å synliggjøre verdien av det å være eier av IKA Kongsberg. Gjennom et eksempel viser vi sårbarheten i det materialet vi forvalter og konsekvensene av at noe blir borte. Vi ønsket å gi økt kunnskap og forståelse for de tjenestene, kompetansen og den fysiske sikkerheten som IKA Kongsberg representerer. Filmen "spor verdt å ta vare på" er produsert av Sheriff Film Company A/S og er regissert av Henrik Zwart.

  Les mer
 • 10. januar 2017

  Utlysning av tre nye stillinger

  IKA Kongsberg er en arkivinstitusjon i sterk vekst, med 18 fast ansatte. Vi er våre eieres arkivfaglige kompetanseinstitusjon, og tilbyr tjenester innenfor alle deler av arkivfaget. Dette innebærer alt fra rådgiving i arkivdanningsfasen til bevaring og forvaltning av historiske arkiver. For å møte etterspørselen fra våre eiere søker vi etter tre nye kolleger.

  Les mer
 • 05. januar 2017

  Brann ved Mandheimen statlige asylmottak

  På årets siste dag var det en alvorlig brann med store brannskader på Mandheimen statlige asylmottak på Rjukan. De oppstod heldigvis ingen personskader under brannen på den verneverdige bygningen. Kommunen bruker en kjeller i sidebygningen ved mottaket til sitt bortsettingsarkiv, så bekymringen for hvordan det har gått med disse arkivene har vært stor.

  Les mer
 • Les eldre saker i vårt nyhetsarkiv