Interkomunalt arkiv for Buskerud, Vestfold og Telemark IKS

En kilde til kunnskap

 • Lesesal

  Vi har felles lesesal med Statsarkivet i Kongsberg som holder til i vårt nabobygg, Frogs vei 44. Her kan man benytte seg av både statlige og kommunale kilder på samme sted.

  Les mer her
 • Archon

  Arkivbygget Archon er et resultat av offentlig privat samarbeid mellom 39 eiere fra Buskerud, Vestfold og Telemark.

  Les mer her
 • Formidling

  IKA Kongsberg har en visjon om å være en kilde til kunnskap og har et mål om å nå ut til alle brukergrupper. Vi ønsker å skape interesse for arkivets unike kildemateriale og å være relevante for dagens mennesker.

  Les mer her
 • Aktuelt

 • 05. oktober 2015

  Redusert åpningstid på lesesalen tirsdag 20. oktober

  Den 20. oktober vil lesesalen stenge kl. 18. 
  Dette er fordi Statsarkivet i Kongsberg i samarbeid med Kongsberg krimfestival arrangerer en historiekveld med spennende rundturer i mørke magasiner denne kvelden. Du kan lese mer om dette arrangementet på Statsarkivet hjemmesider.

 • 01. oktober 2015

  Protokoll fra ekstraordinært representantskapsmøte 30.9.2015

  Det ble avholdt et ekstraordinært representantskapsmøte den 30.9.2015. Det var 30 representanter fra våre eierkommuner tilstede.  Protokollen fra møtet er nå klar.

   

  Les mer
 • 01. oktober 2015

  Artikkel om Grendeskulane i Hol på Lokalhistoriewiki

  IKA Kongsberg er i ferd med å kartleggje skulehistoria i kommunane våre. Fyrst ut er Hol kommune som har hatt ei mengd grendeskular med ei spennande og delvis komplisert historie. Artikkelen på Lokalhistoriewiki må gjerne rettast om noko er feil. Me har hovudfokus på krinsinndeling og skulehus, men kven som helst kan fylle ut artikkelen med meir informasjon, t.d. om lærarar, lokalt særpreg, m.m.

  Lenke: https://lokalhistoriewiki.no/index.php/Grendeskulane_i_Hol

 • 25. september 2015

  Dokumentasjon og framfinning - praksis og teori i arkivet

  Gudmund Valderhaug, Høgskolelektor ved Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag ved HIOA, har publisert artikkelen «Dokumentasjon og framfinning – praksis og teori i arkivet» på sin blogg Depotdrengen.

  Les mer
 • 14. september 2015

  Lesesalen er stengt 15.-17. september

  Vi er på den årlige kommunearkivkonferansen i Arendal 15.–17. september. Vår lesesal vil være ubetjent disse dagene. Vårt sentralbord med telefonnummer 32 76 40 20 vil være betjent. Ved behov kan alle Rådgiverne nås på mobiltelefon.

 • Les eldre saker i vårt nyhetsarkiv