Interkommunalt arkiv for Buskerud, Vestfold og Telemark IKS

En kilde til kunnskap

 • IKA-film

  Til IKA Kongsbergs 25 års jubileum i februar 2017, fikk vi laget informasjonsfilmen «Spor det er verdt å ta vare på». Målet var å synliggjøre verdien av det å være eier av IKA Kongsberg.

  Les mer her
 • Lesesal

  Vi har felles lesesal med Statsarkivet i Kongsberg som holder til i vårt nabobygg, Frogs vei 44. Her kan man benytte seg av både statlige og kommunale kilder på samme sted.

  Les mer her
 • Archon

  Arkivbygget Archon er et resultat av samarbeid mellom våre eiere fra kommuner og fylkeskommuner i Buskerud, Vestfold og Telemark.

  Les mer her
 • Aktuelt

 • 16. november 2018

  Invitasjon til eiermøte 15. januar 2019

  Den 15. januar 2019 inviterer vi til eiermøte for IKA Kongsbergs eiere på Archon.
  Påmelding sendes til postmottak@ikakongsberg.no innen 4. januar 2019.

  Les mer
 • 14. november 2018

  Lørdagsåpen lesesal i samarbeid med Slekt og Data Kongsberg

  Lørdag 1. desember er det åpen lesesal i samarbeid med Slekt og Data og Statsarkivet i Kongsberg. Vi hjelper deg med leting i kildene, tyding av gotisk håndskrift og slektssøk på internett. Vi får også foredrag om Skipsadopsjon - et pedagogisk samarbeid mellom skolevesenet og næringslivet, særlig på 1950 og 1960 tallet. Foredraget «Ufine unger og sarkastiske sjømenn» starter kl. 10:30. Det vil også være mulighet for omvisning i IKA Kongsbergs nye arkivmagasin, der man får en kikk på innsiden og kan få se noen godbiter fra arkivene.

  Vi holder åpent 10-14, og serverer gratis kaffe og kjeks. Velkommen til en hyggelig og sosial dag!

 • 09. november 2018

  Slekts- og lokalhistorieverksted

  Tirsdag 13. november arrangerer vi slekts- og lokalhistorieverksted på lesesalen, i samarbeid med Slekt og Data Kongsberg og Statsarkivet i Kongsberg. Dette er et tilbud for alle som er interessert i slekts- og lokalhistorie. Det er både for nybegynnere og mer erfarne, og for alle som ønsker hjelp og veiledning til å lete i kildene. Det vil vare fra kl. 14 til 18.

  Statsarkivet henter arkivmateriale frem til kl. 15.30 denne dagen, og IKA henter fram til kl. 15. Velkommen til et hyggelig og sosialt arrangement!

 • 02. november 2018

  Presentasjoner fra årets arkivlederseminar

  Årets arkivledersemiar er overstått. Det ble noen fine dager med 42 engasjerte deltagere. Her finner du presentasjonene som ble benyttet.

  Les mer
 • 24. oktober 2018

  IKA Kongsberg deltar på Slektsdagen 2018

  Slektsdagen avholdes på Kongsberg bibliotek, Krona lørdag 27. oktober kl. 10 – 14.30

  Det blir foredrag, infostands med Slekt og Data, Geni, Statsarkivet i Kongsberg, IKA Kongsberg, Eiker arkiv, Mormonerne og Vita Veritas der du bl.a kan få hjelp, råd og veiledning i slektssøk.

   

  Velkommen!

  Les mer
 • Les eldre saker i vårt nyhetsarkiv