Nyhetsbrev mai 2024

Lurer du på hva som skjer på IKA Kongsberg? 

Vi vil gjerne dele mer av arbeidet vi gjør her på IKA Kongsberg og annet aktuelt arkivnytt. Kom gjerne med innspill til tematikk, innhold og frekvens. Vi har en ambisjon om at nyhetsbrevet fra IKA Kongsberg skal bli sendt ut en gang i måneden.

I dette nyhetsbrevet kan du lese om: intervju med arkivledere, ikakongsberg.no, besøk på Archon og digital betjening av rettighetsdokumentasjon.

Del gjerne nyhetsbrevet videre, eller gi oss beskjed om det er flere i din kommune som vi skal sende nyhetsbrevet direkte til.

INTERVJU MED ARKIVLEDERE

Vi har sendt ut en forespørsel til alle arkivledere om å svare på en rekke intervjuspørsmål for å belyse arbeidet dere gjør ute i kommunen og samarbeidet dere har med oss. Her kan dere lese de intervjuene vi har publisert hittil:

Flå kommune

Holmestrand kommune

Gol kommune

Bamble kommune

Nissedal kommune

Sigdal kommune

IKAKONGSBERG.NO

I løpet av høsten ønsker vi å få på plass en lenke til vår hjemmeside ikakongsberg.no på nettsiden til alle våre eierkommuner. Vi ønsker større synlighet blant innbyggerne i kommunene, slik at de deponerte arkivene er mest mulig tilgjengelige for alle. Vi har fått noen tilbakemeldinger på nettsiden fra eierkommunene våre, men vi vil gjerne ha flere. Hvis det er noe dere lurer på i forbindelse med hjemmesiden, eller om det er noe som er uklart eller informasjon som gjerne skulle ha vært der, så er det bare å ta kontakt med redaktør Anette på e-post: anette@ikakongsberg.no.

BESØK PÅ ARCHON

I løpet av april og mai har både Buskerud fylkeskommune og Bamble kommune brukt Archon til møter og kurs. Først ute var Buskerud fylkeskommune som lånte Stoasalen for å arrangere arkivsamling for skolearkivarene i fylket.

Arkivleder i Buskerud fylkeskommune Hayarpi Khachatryan ved talerstolen i Stoasalen.

I mai fikk vi besøk av arkivtjenesten i Bamble kommune. Bamble kommune markerer at det i år er 25 år siden Arkivloven med forskrifter trådte i kraft, og like lenge siden Bamble kommune etablerte en egen arkivavdeling, og sentraliserte sakarkivet sitt. Som en del av jubileet foretas et kompetanseløft blant de ansatte, både med tanke på fysiske arkiver og elektroniske fagsystemer. I forbindelse med kompetansebyggingen, besøkte ni medarbeidere fra arkivtjenesten i Bamble IKA Kongsberg for en uformell, men faglig interessant og nyttig prat. Det ble også tid til en omvisning i muggsaneringsanlegget og i magasinet.

Arkivtjenesten i Bamble på besøk i Stoasalen.

DIGITAL BETJENING AV RETTIGHETSDOKUMENTASJON

Sammen med Horten, Hole og Skien kommuner har IKA Kongsberg gjennomført et pilotprosjekt med tittel “Skanning på forespørsel”. Vi ønsket å teste ut digital forsendelse av rettighetsdokumentasjon. Valg av forsendelseskanal for utprøving ble Fiks eDialog. Vi gjorde oss mange nyttige erfaringer i testperioden. eDialog er en sikker og og trygg overføringskanal som ivaretar sensitiv og taushetsbelagt informasjon på en god måte. Likevel fant vi at løsningen er tilpasset et annet kommunikasjonsbehov enn IKA Kongsberg har med sine eiere.

Vi gjorde oss gode erfaringer med heldigital håndtering ved kommunenes behov for tilgang til deponerte mapper. Der vi tidligere sendte fysiske mapper som rekommanderte sendinger, skannes nå alle mapper i sin helhet og sendes via SvarUt. Vi ser at dette allerede har hatt en positiv effekt på effektivitet og sikkerhet for materialet og saksbehandlingen.

Ønsker du mer informasjon om pilotprosjektet ta kontakt med avdelingsleder for rettighetsdokumentasjon june@ikakongsberg.no

Har du innspill til nyhetsbrevet?

Kom gjerne med innspill til tematikk, innhold og frekvens.

Vi har en ambisjon om at nyhetsbrevet fra IKA Kongsberg skal bli sendt ut en gang i måneden.

Portrettbilde av ansatt Anette

Anette Espelid

Spesialrådgiver, kommunikasjon, formidling og preservering

934 95 383