Aktuelt

En bunke med tynne, gråbrune protokoller med ryggen til . På den midterste står det Dødsfall, hvor s-en er litt uklar. Les mer

Arkivdagen 2024: Sykdom! Lidelse! Smerte! Død!

En dag i året, siden 2007, har arkiver verden over gått sammen om å løfte fram betydningen av arkiver i samfunnet - Arkivdagen. Årets tema for arkivdagen er av det mer dystre og mørke, men likevel en veldig stor del av livet, og noe som preger alle mennesker i større eller mindre grad.
Les mer

Nyhetsbrev mai 2024

Lurer du på hva som skjer på IKA Kongsberg? I dette nyhetsbrevet kan du lese om: intervju med arkivledere, ikakongsberg.no, besøk på Archon og digital betjening av rettighetsdokumentasjon.
Arkivreol med brune og røde protokoller og grå arkivbokser. Innfelt er et grønt kart av Buskerud fylke med Flå kommune uthevet i rødt Les mer

Arkivlederportrett – Flå kommune

Arkivlederne har en viktig funksjon i kommunene. De har ansvaret for å sikre at alle dokumenter og informasjon som er produsert og mottatt av kommunen blir tatt vare på og organisert på en trygg og effektiv måte. Denne gangen presenterer vi Turid Røkkum, som er arkivleder i Flå kommune.
Les mer

Tore Opdal Hansen er ny leder for IKA Kongsbergs representantskap

Vi har gleden av å kunngjøre at Tore Opdal Hansen, fylkesordfører i Buskerud fylkeskommune,…
Les mer

Nyhetsbrev april 2024

Lurer du på hva som skjer på IKA Kongsberg? Vi vil gjerne dele mer av arbeidet vi gjør her på IKA Kongsberg og annet aktuelt arkivnytt. I dette nyhetsbrevet kan du lese om: Archon 10 år, kommunebesøk, e-deponeringer, spørsmål om kart/tegninger i kommunene og brukerforum/ny tjenestebeskrivelse.
Mange brune protokoller på de to nederste hyllene av en grå reol. Gulvet er rutenett av metall. Les mer

Representantskapsmøte 13.mai 2024

IKA Kongsbergs ordinære representantskapsmøte blir avholdt digitalt på Teams 13. mai 2024 kl. 13-15.
Les mer

Nyhetsbrev mars 2024

Lurer du på hva som skjer på IKA Kongsberg? Vi vil gjerne dele mer av arbeidet vi gjør her på IKA Kongsberg og annet aktuelt arkivnytt. I vårt første nyhetsbrev kan du lese om: Arkivlederseminar 2024, ny tjenestebeskrivelse og IKA Innsyn.
Mange brune protokoller på de to nederste hyllene av en grå reol. Gulvet er rutenett av metall. Les mer

– Å lære av hverandre og dele beste praksis er en verdifull ressurs

I vår rekke av intervjuer av arkivledere i våre eierkommuner har turen nå kommet til Holmestrand kommune. Her jobber Oda Alise Rykken som leder for Dokumentsenteret. Hun startet i jobben i en spennende periode, og er opptatt av samarbeid for å bygge gode og solide arkivtjenester.
Les mer

– Alle tjenester er like viktig

Ingrid Frostholm Larsen er fagleder for dokumentasjonsforvaltning i sekretariatet i Gol kommune. Hun er opptatt av at arkivene i kommunen skal bidra til god service, og være tillitsbyggende for innbyggerne.
Grønne og gule tall og streker på svart bakgrunn. Skal forestille noe digitalt. Les mer

– Det  er viktig at arkiv henger med i den digitale utviklingen

Anne Marie Eliassen har jobbet med arkiv i 36 år, og er virksomhetsleder for Digitalisering og dokumentforvaltning i Bamble kommune. Hun er opptatt av at gode arkiver betinger at man har god kontroll på dokumentfangst, gode rutiner, internkontroll - og å sikre at arkiver blir bevart over tid uavhengig av medium de er lagret på.